Kruščica: Održana promocija ‘Tragovi sunneta u tradiciji Bošnjaka Jajca, Jezera i Šipova’

Kruščica: Održana promocija ‘Tragovi sunneta u tradiciji Bošnjaka Jajca, Jezera i Šipova’

Promocija “Tragovi sunneta u tradiciji Bošnjaka Jajca, Jezera i Šipova” iz knjige “Stotinu i jedno prisjećanje” samo je jedna u nizu mnogih saradnji Medžlisa islamske zajednice Jajce i Osnovne škole “Jajce” Kruščica.

Pomenuta promocija je organizovana i održana u okviru redovnih aktivnosti medžlisa i škole povodom mjeseca Rebiu-l-evvela, mjeseca susreta s ciljem obilježavanja rođenja posljednjeg i najodabranijeg Poslanika od svih, Muhammeda alejhisselam.

Uvodničari na promociji u Osnovnoj školi “Jajce”, Zehrudin ef. Hadžić, prof. i Mevzudin Duranović, prof. su u svojim izlaganjima govorili o knjizi “Stotinu i jedno prisjećanje” kao monumentalnom i jedinstvenom djelu koje jeste svjedok prošlosti, ali treba biti i učitelj budućnosti.

Tradicija je dio identiteta, a sunnet Poslanika Muhammeda a.s. je u osnovi tradicije Bošnjaka, pa se moglo zaključiti da očuvanjem i slijeđenjem sunneta Bošnjaci žive tradiciju i osnažuju identitet.

Tokom promocije prisutni su imali priliku pogledati i kratke video zapise “Neki drugi svijet” autorice Naide Ribić i “Stotinu i jedno prisjećanje”, a nakon promocije druženje je nastavljeno uz razgovor i hranu, tradicionalno.

[embedded content]

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović