Uručena pomoć za džematlije jajačkog Medžlisa

Uručena pomoć za džematlije jajačkog Medžlisa

Medžlis Islamske zajednice Jajce uručio je pomoć za više korisnika, a ova humanitarna akcija je realizovana preko Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice i sredstva Bošnjaka iz džemata Mainz-Njemačka.

U proteklih mjesec dana putem koordinatora za društvenu brigu MIZ Jajce Alije-ef. Keške i preko lokalnih imama u džematima uručio je novčana sredstva za pomoć socijalno ugroženim i bolesnim porodicama.

-U proteklih mjesec dana posjetili smo Čiva Angijada i uručili sredstva u iznosu od 800,00 KM za pomoć pri operaciji očiju. Protekli vikend uručeno je 13 jednokratnih novčanih pomoći u iznosu od 150 KM socijalno ugroženim povratnicima u Šipovu i Jezeru, Također, osim čestih izdvajanja za lijekove i hranu Medžlis je podijelio i sredstva koja smo za ovu namjenu dobili iz džemata Mainz-Njemačka. Sredstva u iznosu od 420 eura rasporedili smo na novčane pomoći, prehrambene pakete za šest porodica, te kupovina koze za porodicu Talić iz Kuprešana i prehrambene artikle za Azru Talić, rekao je Keško.

Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice iz fonda Bejtul-mala pomaže socijalno ugrožene porodice širom Bosne i Hercegovine.

Medžlis IZ Jajce, se zahvaljuje Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ-e u BiH, džematu Mainz iz Njemačke i džematlijama koji su preko Medžlisa IZ Jajce žele pomoći socijalno-ugroženim i siromašnim porodicama na našem području.

(MIZ Jajce/Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović