Hadžić: Naše je samo ono što mi uradimo!

Hadžić: Naše je samo ono što mi uradimo!

Piše: prof. Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam MIZ Jajce

Prestanimo više s populističkom zloupotrebom:
– lika i djela r. Alije Izetbegovića,
– pravne borbe nane Fate Orlović,
– prisjećanja bolne Srebrenice,
– uspjeha naših naučnika i studenata,
– uspjeha naših sportista…

Ne treba se sjećati r. Alije Izetbegovića i citirati ga samo na dan njegovog rođenja ili smrt, ili kada treba probuditi uspavanu političku svijest/savjest glasača, nego njegove ideje treba da nam budu cjeloživotna vodilja.

Slikanje sa nanom Fatom Orlović kada sud presudi u njenu korist je više nego egoistično, jer joj naše slikanje ništa neće pomoći a proces još nije završen.

Ne treba spominjati Srebrenicu samo na dan dženaze nego izgraditi spomen obilježja žrtvama genocida u svakom gradu, da bude trajna opomena svima i stalno.

Ne treba “nagrađivati” uspješne ljude samo kada uspiju nego treba im biti podrška na tom putu, jer kada postanu slavni i uspješni onda im nismo potrebni, mogu i sami.

Umjesto što se “kitimo tuđim perjem” i skupljamo jeftine pojene na tuđoj muci ili uspjehu, slikajući se s uspješnim ličnostima, citirajući ih, ili spominjući bolnu Srebrenicu, uradimo nešto spomena vrijedno: budimo uspješni u svojoj struci i svome poslu, ugledajmo se na naše uzore, uradimo što se traži od nas i što je naša obaveza kako najbolje znamo i umijemo.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović