Izvedena premijera predstave ‘Esma sultanija’, dodijeljene nagrade

Izvedena premijera predstave ‘Esma sultanija’, dodijeljene nagrade

U Domu kulture Jajce danas je izvedena premijera predstave “Esma sultanija” koja je  je bila centralni događaj Dana Esme sultanije, koji se već treću godinu za redom organizuje u Jajcu u okviru manifestacije “Žena, porodica i zajednica”.

Velika sala Doma kulture bila je premala da primi sve zainteresovane koji su sa oduševljenjem pratili profesionalnu izvedbu grupe glumaca amatera.

Osim predstave, u okviru programa Dana Esme sultanije dodijeljene su nagrade Esmama našeg doba, vakifama koje svoj imetak i vrijeme troše za dobrobit zajednice. Amira Mačak i Selma Nasup su dobitnice zahvalnica Medžlisa Islamske zajednice Jajce i Asocijacije žena MIZ Jajce “Esma sultanija” za svoj požrtvovan doprinos zajednici.

Dan Esme sultanije je porodični dan i posebna pažnja se posvećuje djeci. Za njih su bile pripremljene radionice, nagrade i poseban dječiji ručak.

Na kraju su se domaćini i gosti i gošće iz sarajevskog medžlisa i šest medžlisa muftijstva travničkog u holu doma kulture družili uz ručak i kafu i rastali se s nadom da će se i naredne godine sastati u bosanskom kraljevskom gradu Jajcu, u Danu Esme sultanije.

(Jajce Online/MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović