Žene čine pola čovječanstva, a pola su rodile, žene čine cijeli svijet!

Žene čine pola čovječanstva, a pola su rodile, žene čine cijeli svijet!

U organizaciji travničkog muftijstva, u suradnji sa jajačkim i bugojanskim Medžlisom IZ-e, u subotu, 24. avgusta organizira dvodnevnu manifestaciju “Žena, porodica i zajednica”, koja je proistekla iz prošlogodišnjih “Dana Esme sultanije” u Jajcu.

Ovo je prvi projekt ove vrste u Bosni Hercegovini, a glavni mu je cilj promoviranje porodičnih vrijednosti te afirmisanje rada i uloge žena unutar Islamske zajednice.

-U moru problema i nepoštivanja ženskih prava Medžlis Jajce već treću godinu za redom organizuje manifestaciju za žene. Na manifestaciji budu različiti edukativno-porodični sadržaji: predavanja, radionice za djecu, dodjela plaketa i zahvalnica, rekao je prof. Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam MIZ Jajce.

Manifestacija će početi s tribinom u Kulturno centru princeze Dževehere uvodničarke prof. dr. Zehre Alispahić. Dan kasnije, u 13 sati biće upriličen program u džamiji Esme sultanije radionica, a nakon toga u pozorišnoj sali Doma kulture izvest će se predstava “Esma sultanija” u režiji Adelise Begić. Predstava će početi u 14 sati.

Porodično okupljanje i druženje na Malom Plivskom jezeru zakazano je za 15.30 sati.

Treći dan manifestacije predviđen je da se održi 3. avgusta u Travniku, kada će se u općinskoj sali održati dodjela priznanja istaknutim ženama. Program će početi od 18.30 sati.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović