Ramazanske radionice Medžlisa IZ-e Jajce

Ramazanske radionice Medžlisa IZ-e Jajce

U toku mjeseca ramazana 2019 Medžlis Jajce, uz Allahovu pomoć, osim predavanja u svim džematima o temama: porodica, borba protiv poroka kockanja, ramazanske teme, članarina, zekat i fitre…, u nekoliko džemata na svome području sprovodi dvije vrste radionica ka ošto su radionice s mladima na temu: “Brak=porodica=o(p)stanak” te sa ženama na temu: “Ženska pitanja u islamu”.
Voditelji radionica su obučeni treneri koji ove aktivnosti provode putem mreže mladih i mreže žena Medžlisa Jajce.

Radionice s mladima je podržao načelnik općine Jajce Edin Hozan koji je obezbjedio dio sredstava za iftare i radionice. Sva infrastruktura Medžlisa putem džemata, kao i svi akteri ramazana-njih 57 stavljeni su na raspolaganje, posebno kada je u pitanju rad s mladima na temu: “Braka, porodice i o(p)stanka”.

-Zapravo, mi nesvjesno, odlaskom u europske države na rad s porodicama postajem garant njihovog opstanka kao nacija jer je evidentna njihova kriza prosjeka članova u porodicama, čak na granici za opstanak nacija i država u budućnosti. Naravno, odlaskom iz Bosne i Hercegovine mi rizikujemo s opstankom naroda u Bosni i Hercegovini. Svi, sve sto je u našoj mogućnosti trebamo učiniti da mladi ostaju i da imaju dostojan rad i način privređivanja, što je i uslov između ostalih za normalan život, rekao je glavni imam Zehrudin-ef. Hadžić.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović