Iftar na Skeli sa Romima: Ono što Medžlis obeća, to i ispuni! (FOTO)

Iftar na Skeli sa Romima: Ono što Medžlis obeća, to i ispuni! (FOTO)

Fondacija Izvor nade u saradnji s Medžlisom Jajce organizirali su iftar za 130 postača, podijelili 100 paketića za romsku djecu i donirali određena sredstva djeci i džematu Skela.Radost djece i džematlija je bila primjetna na licima kao i izraz dobrodošlice. Poslije iftara klanjao se akšam-namaz u džamiji u Kuprešanimatei teravih-namaz u džamiji na Skeli.

Članovi Fondacije su ugledni privrednici, profesori, studenti, a stipendiraju veliki broj učenika i u svom opisu imaju dosta projekata.

-Na sastanku koji je bio nedavno na Dan Roma, kojem su prisustvovali predstavnici Medžlisa Jajce, i tada smo pomoglis  određenom pomoći, što nisu prenijeli mediji s višeg nivoa, i obećanje je bilo da će Medžlis nastaviti pomagati. Nakon izgradnje džamije, mektebske nastave, ramazanskim aktivnostima, želimo pomoći romskoj populaciji, što i činimo, hvala dragom Bogu, rekao je prof. Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam Mdžlisa IZ-e Jajce.

Domaćin ramazanskog druženja bila je Uprava škole na čelu s učiteljicom Rifetom Turanović i imam Fikret ef. Meštrovac.

-Prostorije škole su bile male da bi prihvatile sve one ko su željeli ove noći biti s našim gostima. Svi učenici osnovne i srednje škole su dobili paketiće sa slatkišima. Stanovnicima Skele kod Kuprešana je obećana je pomoć i u budućnosti naročito u obrazovanju djece. Zahvaljujemo se divnim ljudima na ovoj veličanstvenoj noći u ovim mubarek danima, rekla je Turanović.

Ova Fondacija već četvrtu godinu na području Medžlisa Jajce organizuje iftare, a dogovoreno je opremanje škole računalima i višednevni izlet romske djece u Sarajevo pod njihovim pokroviteljstvom i našeg Medžlisa.

Na kraju posjete predsjednik Medžlisa Jajce Almir Kunić, u znak pažnje, uručio je poklon Tariku Agetoviću, direktoru Fondacije te se zahvalio gostima na posjeti.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović