U Jajcu održan koncert ‘U susret ramazanu’ (FOTO/VIDEO)

U Jajcu održan koncert ‘U susret ramazanu’ (FOTO/VIDEO)

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Jajce i Medžlis Islamske zajednice Jajce sinoć su u pozorišnoj sali Doma kulture za sve građane upriličili predramazanski koncert “U susret ramazanu” na kojem su učestvovali hor Elči Ibrahim-pašine medrese Travnik, Salih Meštrovac, Semin Česo, Zajim Duranović, Ilhan Šabić, Fikret Meštrovac, Emin Duranović, Lamija Leko, Sehija Redžić i Emela Husić.

Uz izvedbe najljepših ilahija i kasida te učenjem odlomaka iz Kur’ana, članovi sinoćnjeg programa su na najljepši način približili čar mjeseca ramazana koji će uskoro nastupiti.Prisutnima se obratio i novoizabrani predsjednik BZK “Preporod” Jajce Behrudin Halaba koji se zahvalio svim učesnicima na odzivu  i što su uzeli učešće u programu kao i prisutnima.

-Zahvaljivam se Medžlisu Islamske zajednice Jajce koji su zajedno s nama uzeli učešće u organizaciji ovog pred ramazanskog programa. Nadam se, a i radujem se našim novim projektima koji će biti značajni za afirmaciju i dobrobit Bošnjaka na ovim našim prostorima. Jajački Preporod nastavlja tamo gdje je stao prije nekoliko godina u organizaciji različitih manifestacija. Kako bi nastavili u dobrom pravcu djelovanja i na pravi način, ovim putem pozivam sve mlade ljude kao i druge zainteresirane da nam se pridruže i aktivno uzmu učešće u našim sekcijama i tako pomognu na u radu i samoj afirmaciji društva – rekao je  Halaba.

Na kraju programa prisutnima čestitke je uputio glavni imam prof. Zehrudin ef. Hadžić, koji se osvrnuo na nemile događaje u Šipovu i Jezeru te uputio poruku Bošnjacima.

On je još istakao vrijednosti ramazana, darovima koje on sa sobom nosi, radostima koje vjernici i svi dobri ljudi međusobno dijele u tom svetom mjesecu, poželjevši vjernicima u odarabom mjesecu obilje blagosti, dobrote, uspješan post.

Nakon obraćanja glavnom imama šejh Ramiz ef. Bećirović poručio je dovu i svim prisutnima poželio Ramazan šerif mubarek olsun.

Sala bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a kako su najavili organizatori ovog koncerta, u sklopu mjeseca ramazana na području jajačkog Medžlisa bit će održani i drugi programi kojima će se predstaviti radost i istinska čar mjeseca posta.

Više fotografija možete pogledati putem ovog linka.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović