Divičani: Upriličen mevlud, sastanku nisu se odazvali džematski aktivisti (FOTO)

Divičani: Upriličen mevlud, sastanku nisu se odazvali džematski aktivisti (FOTO)

Tim Medžlisa Islamske zajednice Jajce prisustvovao je mevludu za žene u džematu Divičani, a sastanak koji je bio zakazan prije podne-namaza nije održan jer se nisu pojavili članovi džematskog odbora, niti predstavnici mladih i žena.

Na početku programa obratio se glavni imam MIZ Jajce prof. Zehrudin ef. Hadžić koji je govorio o položaju žena u islamu, pohvalio aktivnosti džemata i zatražio imenovanje predstavnika mladih i žena u džemati Divičani.

-Bolje je sto godina diktature nego jedan dan anarhije. Muslimanke i muslimani moraju poštovati red, biti u sistemu. Nije mi jasno da ljudi mogu učiti Kur’an, činiti zikr, doviti a biti destruktivni u džematu i u zajednici. Ono sto me tješi jeste činjenica šta bi bilo da ne uče Kur’an i ne zikre, kakvo bi onda bilo njihovo ponašanje. Hvala Allahu pa ih to štiti. Nema napretka u zajednici sve dok ne budemo dobro nagrađivali a loše popravljali – naveo je Hadžić.

Koordinatorica za žene Medžlisa IZ-e Jajce obratila se na kraju programa i informirala o aktivnostima na nivou Medžlisa. Sabina Hajrić-Duranović je govorila i o aktivnostima mladih.

Hafiza Nermina Čakić, gošća na mevludu, održala je prigodno predavanje.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović