Članice Asocijacije žena MIZ Jajce “Esma sultanija” i Asocijacije mladih MIZ Jajce “Taib Okić” posjetili Visoko

Članice Asocijacije žena MIZ Jajce “Esma sultanija” i Asocijacije mladih MIZ Jajce “Taib Okić” posjetili Visoko

“Putujte jer u putovanju ima pet koristi: rasterećuje od briga, priušti sebi nešto za život, znanje koje se stekne, edeb (odgoj) koji se tom prilikom nauči i prijateljstva koja se steknu na putovanju.” (Imam Šafija)

Izuzetno hladan 23.februarski dan grupa od 50 jajčana i jajčanki je zagrijala toplinom nastajanja novih prijateljstava i pozitivne energije. Članice Asocijacije žena MIZ Jajce “Esma sultanija” i članice i članovi Asocijacije mladih MIZ Jajce “Taib Okić” posjetili su Visoko povodom koncerta “Sedma noć bosansko-turskog prijateljstva”.

“Svaki povod za dobro je dobar povod”, istakao je glavni imam MIZ Visoko, Midhat ef. Čakalović, pri prijemu gosta iz Jajca u Bijeloj džamiji, čudu arhitektonskog umijeća.

Osim glavnog imama i imama Bijele džamije i koordinatorica odjela za brak i porodicu pri MIZ Visoko i pedagog Medrese “Osman ef Redžović” su pokazali i dokazali šta znači priča o visočkom gostoprimstvu, a organizatori koncerta su dokazali da se veliki događaji mogu uspješno organizovati i u malim bosanskim čaršijama.

(MIZ Jajce)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović