Načelnica Visokoga i Jezera posjetile Medžlis IZ-e Jajce (FOTO)

Načelnica Visokoga i Jezera posjetile Medžlis IZ-e Jajce (FOTO)

U posjeti Medžlisu Islamske zajednice Jajce i glavnom imamu prof. Zehrudin-ef. Hadžiću boravila je mr.sci. Amra Babić, načelnica općine Visoko sa saradnicima te načelnica općine Jezero Snežana Ružičić.
Nakon sastanka u prostorijama jajačkog Medžlisa na kojem je prisustvovao i novoizabrani predsjednik MIZ Jajce Almir Kunić, delegacija je posjetila i džamiju Esme sultanije, gdje im je dobrodošlicu izrazio imam ove džamije Ramiz ef. Kahrić. On je u kratkom izlaganju upoznao o historijatu džamije koja se smatra najvrednijim spomenikom islamsko – osmanske arhitekture u Jajcu.

Glavni imam Hadžić prisutne je upoznao s radom Medžlisa i svim aktivnostima koje uspješno sprovode.

-Znate, sjetih se stihova iz romana “Lav afrički”: “Sve sto sam saznao o životu na ovome svijetu, saznao sam razdražujući srca vladara i žena”! Dvije načelnice, žene koje imaju puno ideja i entuzijazama u vođenju jedne zajednice. Čast nam je bila ugostiti ih, jer dolaze iz dva naroda, a ujedinjene u istoj misiji – istakao je Hadžić.

Načelnica Babić sutra nastavlja svoju posjetu Opštini Jezero, gdje će se u kabinetu Snežane Ružičić održati sastanak šest načelnica iz oba entiteta Bosne i Hercegovine. Predviđeno je da sastanku prisustvuju i pojedini predstavnici vlasti, Vijeća Evrope, te nekoliko ambasada u BiH.

Osim toga delegacija je posjetila i Centralno šehidsko spomen-obilježje u Jajcu, gdje su odali su počast svim poginulim borcima i šehidima koji su rođeni u jajačkom kraju.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović