Keško dobio priznanje za 20 godina rada u džematu Vinac

Keško dobio priznanje za 20 godina rada u džematu Vinac

U prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Jajce danas je uprilićen prijem za Aliju ef. Kešku, koji ove godine obilježava 20 godina rada u službi imama u džematu Viinac.

Keško je trenutno imam sa najdužim stažom na području jajačkog Medžlisa. Tim povodom, glavni imam, prof. Zehrudin ef. Hadžić uručio je knjigu i novčanu hediju ispred Medžlisa IZ-e Jajce za sav doprinos i uspješan rad.

-Sa šehadetom u hizmetu muslimanima i muslimankama Vinca Alija ef. je dvadeset godina u mektebu izveo nekoliko generacija mekteblija. Molim dragoga Boga da primi njegov rad i da u budućnosti bude uspješniji i ostane do penzije sa svojim vjernim džematlijama – rekao je Hadžić.

Osim što obavlja imamske dužnosti, ef. Keško je aktivan i u društvenom životu Vinca. Posebno treba istaknuti njegov predani rada s djecom koja bilježe veoma dobre rezultate na mnogim takmičenjima kada je u pitanju mektepska nastava.

Veliki je zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svijetu, a sa svojim Vinčanima podržao je reprezentaciju BiH na mnogim utakmicama, kako na domaćem terenu tako i na gostovanjima.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović