Glavni imam MIZ Jajce boravio u radnoj posjeti Jezeru (FOTO)

Glavni imam MIZ Jajce boravio u radnoj posjeti Jezeru (FOTO)

Nakon posjete Skender Vakufu i Šipovu, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jajce prof. Zehrudin ef. Hadžić koji je imenovan za koordinatora za islamsku vjeronauku ispred Muftijstva travničkog za Republiku Srpsku boravio je u radnoj posjeti u Jezeru, gdje se susreo s Radomirom Nikolčićem, direktorom Osnovne škole „Vuk Karadžić”.

Sastanak je imao epitet radni, a odnosio se na nadzor i kontrolu rada predavača islamske vjeronauke koja se nesmetano izvodi u Jezeru već duže vrijeme.

Nakon toga, upriličen je sastanak sa stanovnicima sela Čerkazovići na kojem je iznesena potreba osvjetljavanja ovog povratničkog mjesta. Zauzeli su zajednički stav da se sredstvima odobrenim od Medžlisa IZ-e Jajce realizira nabavka solarnih svjetiljki.

Kako je rečeno, Opština Jezero na čijem je čelu načelnica Snežana Ružičić spremna je sufinansirati kupovinu solarnih svjetiljki koje će biti postavljene duž naselja Čerkezovići.

Osim toga načelnica Ružičić obećala je nesmetano zagrijavanje Sultan Bajazidove džamije i ostalih prostorija tokom cijele ogrjevne sezone.

Ovom sastanku prisustvovali su predstavnici Opštine Jezero i Medžlisa Islamske zajednice Jajce, efendija Semin ef.Česo, jezerački imam te profesor Zehrudin ef. Hadžić, glavni imam MIZ Jajce, koji se zahvalio načelnici Jezera za razumijevanje i transparentnost u radu.

Na današnjem sastanku trebali su prisustvovati i mještani naselja Đumezlija, ali iz nepoznatih razloga nisu se pojavili istom.

(Jajce Onine)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović