Blagdansko-praznična čestitka glavnog imama Medžlisa IZ-e Jajce

Blagdansko-praznična čestitka glavnog imama Medžlisa IZ-e Jajce

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Jajce Zehrudin-ef.Hadžić uputio je čestitku u povodu kršćanskih i hrišćanskih blagdana. U čestitki Hadžića se kaže:

-Živimo u vremenu za koje vrijedi pravilo: “Dobro se čuje daleko, a zlo još dalje”! Shodno tome ljudi dijele radosne vijesti, a loše još više.

Radost i sreću, tugu i bol dijelimo sa svojim bližima, najdražima. Međutim, našu tugu i nesreću u današnjem vremenu “dijele” drugi, nažalost, najčešće po elektronskim medijima, ne radi suosjećanja kako to govore nego radi senzacionalne vijesti. Nije rijetka pojava da uz vijest objave i stravične slike, a onda i stihove “pune emocija”.

Tuđe tragedije, nesreće i patnje su postale preokupacija dušobrižnika ovoga vremena! Najveći skupovi su na dženazama, sahranama i sprovodima, u grobljima i mezaristanima. Zašto više pažnje posvećujemo vremenu tuge a ne vremenu radosti!? Naša tuga i naša radost su samo naše, svi dođu i odu, a naša tuga i naša radost ostaju.

Međutim, posvetimo veću pažnju vremenima zajedničke radosti, jer ako smo zajedno u radosti i momenti tuge će nam biti lakši. Ponesimo i prenosimo pozitivne vrijednosti jedni drugima, posebno u vremenima kada se ljudska srca-vjernička srca smekšaju. Iskoristimo vrijeme blagdanskih radosti, postanimo bolji vjernici, prijatelji i komšije.”

Prijatelju moj neka tvoja radost bude i moja: Svako dobro želim mojim prijateljima i komšijama…

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2023

Web realizacija: Sandro Nuhanović