Uručena informatička oprema područnoj školi Kuprešani

Uručena informatička oprema područnoj školi Kuprešani

U prostorijama OŠ “Jajce”, područne škole Kuprešani danas je od strane fondacije ”Izvor nade” uručena vrijedna donacija u informatičkoj opremi.

Nakon organizacije iftara za mještane Kuprešana te finansiranja ekskurzije učenicima pomenute škole, ovo je bila treća aktivnost ove fondacije na području naše općine Jajce.

Vrijednu doonaciju je uručio direktorTarik Agetović sa saradnicima te je između ostalog zahvalio MiZ Jajce na saradnji i pomoći realizaciji ovih projekata.

Ispred MiZ-a Jajce skromnu hediju donatorima je uručio Almir Kunić, predsjednik MiZ-a Jajce te uputio rijeci zahvalnosti za dosadašnju saradnju s akcentom da će Medžlis kao krovna institucija Bošnjaka biti i u narednom periodu most u između dobrih ljudi, donatora i onih kojima je pomoć najpotrebnija.

-Ovo je već treća aktivnost koju je, u toku ove godine, ova Fondacija sprovela u PŠ Kuprešani u saradnji sa učiteljicom Rifetom Turanović, a zahvaljujući, prije svega, Medžlisu IZ Jajce i glavnom imamu Zehrudinu ef. Hadžiću, te načelniku općine Edinu Hozanu, navode iz OŠ “Jajce”.

Direktor škole Sakib Emušić se zahvalio članovima Fondacije na njihovoj pomoći i podršci našoj školi, a oni su obećali saradnju i pomoć i u narednom periodu.

(Jajce Online)

Medžlis islamske zajednice Jajce ©2024

Web realizacija: Sandro Nuhanović